به گزارش پایگاه خبری صدای شما، حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای صبح امروز شنبه (۲۵ مهر ماه) در نشست صمیمی با قهرمانان المپیک، پارالمپیک و جهانی که در آستانه روز ملی تربیت بدنی و ورزش برگزار شد، نشاط را از ضروریات زندگی دانست و با اشاره به ابراز شادی مردم پس از افتخارآفرینی ورزشکاران گفت: انسان یک بار وقتی داغ بر دلش بگذارند اشک میریزد و یک بار هم از فرط خوشحالی اشک شوق میریزد و مدال آوران در شادی مردم شریک هستند.
وی تصریح کرد: ارتباط ورزش قهرمانی با نشاط و سلامت روحی جامعه ارتباطی تنگاتنگ است و نه تنها ورزشکاری که روی سکوی قهرمانی میایستد و خانواده و اطرافیان او بلکه خیل عظیمی از مردم از پیروزی یک ورزشکار ملی خوشحال میشوند.
رئیس قوه قضاییه از ورزشکاران به عنوان به عنوان یکی از پرمخاطبترین اقشار جامعه یاد کرد و گفت: وقتی یک مسابقه ورزشی شروع میشود، هم در زمان برگزاری مسابقه و هم پس از آن مردم درد و رنج خود را فراموش میکنند و نشاط وجودشان را فرا میگیرد که هیچ مشاور حقوقی و فرهنگی نمیتواند چنین کار بزرگی را انجام دهد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای غلیان روح ملی و مذهبی در جامعه را از دیگر دستاوردهای قهرمانی ورزشکاران کشورمان دانست و افزود: بسیاری از مردم ما خصوصاً افراد مذهبیتر جامعه در زمان مشاهده مسابقات جهانی تسبیح به دست برای پیروزی ورزشکاران عزیز کشورمان دعا میکنند که شما نمونه آن را حتی پای منابر هم کمتر میبینید.
رئیس دستگاه قضا به رابطه ورزش با آموزههای اجتماعی اشاره کرد و گفت: ورزش درسهای زیادی دارد که مسئولیت پذیری، جمعی کار کردن، نظم پذیری، احترام به نظر دیگران، تسلیم شدن در برابر مقررات و افزایش اعتماد به نفس از جمله آنهاست و باید این معیارها در زندگی جمعی حاکم شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای با ذکر نمونهای در این خصوص تصریح کرد: یک تیم فوتبال ۱۱ نفره، برای هر کسی مسئولیت و جایگاه مشخصی تعیین شده و افراد یک تیم سعی میکنند از وظیفهای که بر عهده شان گذاشته شده تخطی نکنند، در برابر اشتباه هم تیمی خود و خطای رقیب صبور باشند، در زمان برگزاری مسابقه از حکم داور که ممکن است اشتباه هم باشد تمکین میکنند و به اصول کار جمعی و مسئولیت پذیری و اطاعت پذیری پایبندند.
رئیس قوه قضاییه با بیان این که نباید به مسابقات ورزشی به عنوان یک بازی نگاه شود، اظهار داشت: باید نگاه درست و واقع بینانه به ورزش داشت و ابعاد و زوایا و آثار مادی و معنوی آن را احصاء و بر مبنای آنها فرهنگ سازی کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای «ورزش همگانی» را موضوعی مهم دانست و با تأکید بر اهتمام هر چه بیشتر وزارت ورزش و جوانان به آن گفت: امروز هزینههای زیادی به خاطر بی توجهی به ورزش میپردازیم که مهمترین آنها هزینههای بیمارستانی و درمانی است.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاری در حوزه ورزش به خصوص ورزش همگانی موجب کاهش سرمایه گذاری در حوزه درمان و همچنین پیشگیری از جرم میشود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به تأکید دین مبین اسلام بر تقویت روح و اراده در کنار تقویت جسم اظهار داشت: جوانی بهترین زمان ممکن برای تزکیه و تهذیب نفس است و اگر در این مقطع برای تقویت روح تلاش نشود، انجام این کار در سنین میانسالی و پیری بسیار دشوار خواهد بود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای یکی از آثار مهم تقویت روحی را توجه به معنویات و روحیه ظلم ستیزی و حمایت از مظلومان دانست و با تجلیل از توجه ورزشکاران کشورمان به نمادهای ارزشی در میادین ورزشی گفت: این که ورزشکار ما بعد از پیروزی بر حریف خود نام مبارک ائمه اطهار را بر زبان میآورد و بر چفیه که نماد حمایت از مظلومان و فلسطین و مبارزه با ظلم و اسرائیل غاصب است سجده میکند، بسیار ارزشمند و غرورآفرین است.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم اجرای همه جانبه قانون جامع حمایت از معلولان که مورد مطالبه ورزشکاران پارالمپیکی بود تأکید کرد و گفت که سازمان بازرسی کل کشور بر نحوه اجرای این قانون نظارت میکند و با هر گونه قصور و تخلف از قانون برخورد خواهد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای از لزوم حمایت قضایی از ورزشکاران نیز سخن گفت و متذکر شد قوه قضاییه آمادگی دارد تا خلاءهای موجود در زمینه حمایتهای معنوی و حقوقی از قهرمانان ورزشی را با ایجاد سازوکارهای مناسب با همکاری وزارت ورزش و خود ورزشکاران و قهرمانان رشتههای مختلف ورزشی برطرف کند.
رئیس قوه قضاییه در واکنش به درخواست برخی ورزشکاران برای ایجاد شعب اختصاصی برای رسیدگی به مشکلات و دعاوی حقوقی ورزشکاران تصریح کرد: به دعاوی حقوقی ورزشی به صورت تخصصی رسیدگی خواهد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در این زمینه به ذکر نمونهای از مشکلات مطرح شده توسط یکی از بانوان ورزشکار حاضر در این نشست اشاره کرد و گفت که «پیگیری حقوقی موضوعاتی، چون سرقت مدالها و احکام قهرمانان ملی و ارزشگذاری این اشیاء گرانبها قطعاً نیازمند بررسی کارشناسی و ایجاد فرایند تخصصی است که قوه قضاییه به آن توجه ویژه خواهد داشت».
تاکید بر رسیدگی به امور جوانان و پیگیری و مطالبات و خواستههای به حق این قشر
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، «سید حمید سجادی» وزیر ورزش و جوانان، رسیدگی به امور جوانان و پیگیری و مطالبات و خواستههای به حق این قشر را یکی از ماموریتهای اصلی این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: با سازماندهی معاونت جوانان در وزارت ورزش و جوانان به بخشی از تکالیفی که تا کنون در حوزه رسیدگی به مسائل جوانان در حالت بلاتکلیف قرار داشت رسیدگی خواهد شد.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه برای بسیاری از کشورهای دنیا تنها بُعد قهرمانی ورزش دارای اهمیت است، گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در عرصه ورزش، «تربیتی، پرورشی، آموزشی»، «همگانی»، «قهرمانی» و «حرفهای» است.
سجادی با اشاره به اهمیت جایگاه ورزش همگانی در سیاستهای وزارت ورزش و جوانان، ابراز امیدواری کرد به گونهای در این حوزه برنامهریزی شود که آحاد مردم تا آخر عمر خود از موهبت انجام فعالیتهای ورزشی بهرهمند شوند.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به بُعد قهرمانی ورزش که با ایجاد حس غرور در مردم و افتخارآفرینی همراه است، گفت: وقتی ورزشکار کشورمان به سکوی افتخار میرسد و پرچم جمهوری اسلامی ایران در محل مسابقات برافراشته میشود و سرود ملی زیبای ایران اسلامی طنینانداز میشود، حس غرور و افتخار مردم کشورمان را تقویت میکند.
وی با اشاره به سازماندهی و فعالیت ۵۱ فدراسیون ورزش قهرمانی و بیش از ۱۰۰ انجمن ورزشی در کشورمان، گفت: وزارت ورزش و جوانان سعی دارد در اتخاذ رویکردهای خود به مسائل و مشکلات ورزشکاران در جای جای کشورمان توجه داشته باشد.
سجادی همچنین گفت که ورزش جمهوری اسلامی ایران در ۳ رشته به درجه حرفهای رسیده و درصدد آن است که در رشته فوتبال نیز به زودی به درجه حرفهای برسد.
وی با اشاره به جمعیت قابل توجه بانوان علاقمند به رشتههای ورزشی در کشورمان، بحث صدور مجوز برای حضور بانوان در ورزشگاهها را از جمله موضوعاتی دانست که نیازمند اتخاذ تصمیم دقیق از سوی مسئولان است.
وزیر ورزش و جوانان این نکته را هم متذکر شد که ورزش بانوان برای رشد و توسعه نیازمند استقلال، خودکفایی و بینیازی از ورزش آقایان است.
عموم فعالیتهای وزارت ورزش و جوانان «عامالمنفعه» است
«بنیامین شکوهفر» معاون حقوقی، پارلمانی و استانهای وزارت ورزش و جوانان هم در این نشست با بیان اینکه عموم فعالیتهای این وزارتخانه «عامالمنفعه» است، تعدد و غیرتخصصی بودن شعب قضایی برای رسیدگی به پروندههای این وزارتخانه را از جمله مسائل و مشکلاتی دانست که وزارت ورزش و جوانان با آن روبروست.
معاون حقوقی، پارلمانی و استانهای وزارت ورزش و جوانان همچنین از رئیس قوه قضاییه درخواست کرد که در صورت امکان شعب تخصصی و همچنین شوراهای حل اختلاف تخصصی برای رسیدگی به پروندههای ورزشی ایجاد شود.
شکوهفر همچنین از تغییر کاربری اراضی ورزشی از سوی برخی افراد و نهادها انتقاد کرد و گفت: در طرحهای هادی شهرها و شهرکها، اماکن مشخصی به عنوان اراضی با کاربری ورزشی اختصاص داده میشوند، اما متاسفانه در مرحله اجرای طرح مشاهده میشود که کاربری این اراضی تغییر پیدا کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد شرایطی فراهم شود که تشکلها و سمنهای ورزشی با استفاده از ماده ۵۶۶ آیین دادرسی کیفری بتواند در موارد تغییر کاربری اراضی ورزشی، به صورت مستقل اعلام جرم کند.
معاون حقوقی، پارلمانی و استانهای وزارت ورزش و جوانان در ادامه خواستار تاسیس دیوان حکمیت و داوری در عرصه ورزش در کشورمان شد، گفت: اگر این ظرفیت با همکاری قوه قضاییه به وجود بیاید، بسیاری از دعاوی مرتبط با حوزه ورزش به سمت قوه قضاییه نخواهند رفت.
شکوهفر با اشاره به صدمات و آسیبدیدگیهایی که برای ورزشکاران در میادین ورزشی داخلی و بینالمللی به وجود میآید، خواستار ارجاع پرونده این آسیبدیدگیها به کارشناسان متخصص در حوزه ورزش شد.
وی همچنین به احکام صادرشده از سوی کمیتههای انضباطی و هیئتهای رسیدگی به تخلفات فدراسیونهای ورزشی اشاره کرد و خواستار آن شد که دستگاه قضایی نیز در رسیدگی مجدد به این پروندهها، احکام صادر شده قبلی در فدراسیونهای ورزشی را مدنظر داشته باشد.
شکوهفر با اشاره به عامالمنفعه بودن اقدامات وزارت ورزش و جوانان در اقصینقاط کشور، خواستار کاهش هزینههای دادرسی برای این وزارتخانه در محاکم قضایی شد.
معاون حقوقی، پارلمانی و استانهای وزارت ورزش و جوانان به موضوع ابطال انتخاباتهای فدراسیونهای ورزشی از سوی دیوان عدالت اداری هم اشاره کرد و با بیان اینکه درحال حاضر انتخاباتهای دو فدراسیون ورزشی کشور از سوی این دیوان ابطال شده است، خواستار رسیدگی و تصمیمگیری رئیس قوه قضاییه در خصوص اینگونه آراء شد.
تقدیر رئیس فدراسیون کشتی از برگزاری نخستین نشست رئیس قوه قضاییه با جامعه ورزش کشور
در ادامه این مراسم «علیرضا دبیر» رئیس فدراسیون کشتی در سخنانی با بیان اینکه اولین بار است که جامعه ورزش کشور با رئیس قوه قضاییه دیدار و مشکلات و مسائل خود را با ایشان در میان میگذارند، ابراز امیدواری کرد که این نشستهای صمیمی سالی یک بار تکرار شود تا جامعه ورزش مسائل و مشکلات خود را بدون واسطه با رئیس دستگاه قضا در میان بگذارند.
وی با بیان اینکه رشته ورزشی کشتی یک رشته وارداتی به کشور، گفت: ورزش کشتی مزیت رقابتی جمهوری اسلامی ایران نسبت به سایر کشورهاست و باید نگاه ویژهای از سوی مسئولان به این رشته ورزشی وجود داشته باشد.
رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به ابراز لطف مقام معظم رهبری نسبت به ورزشکاران و قهرمانان ایران اسلامی یادآور شد: هنوز چند ساعت از افتخارآفرینی کشتیگیران کشورمان در مسابقات جهانی کشتی در نروژ نگذشته بود که در ساعت ۵ صبح، پیام محبتآمیز مقام معظم رهبری به ما ابلاغ شد و خستگی را از بدنهای تک تک ما بیرون کرد.
دبیر همچنین از رئیس قوه قضاییه دعوت کرد تا با حضور در فدراسیون کشتی در جریان مسائل و مشکلات این فدراسیون و کشتیگیران کشورمان قرار بگیرد.
در ادامه این مراسم «طباطبایی» رئیس فدراسیون کاراته با بیان اینکه کاراته یکی از پرجمعیتترین رشتههای ورزشی ایران هم در بخش آقایان و هم در بخش بانوان است، گفت: کاراته تنها رشته ورزشی کشورمان است که بیش از ۳۰ مربی در سرتاسر دنیا دارد.
«جواد فروغی» دارنده مدال طلای المپیک توکیو در رشته تیراندازی با تفنگ تپانچه بادی با اشاره به بازخوردهای مثبت مردم ایران اسلامی از این مدال، گفت: خدا را شاکر هستیم در جایگاهی قرار گرفتهایم که میتوانیم لبخند را بر لب مردم عزیز کشورمان بنشانیم.
وی استفاده از مربیان داخلی را یکی از دلایل اصلی موفقیت تیراندازی کشورمان در مسابقات المپیک توکیو دانست و گفت: افتخاری که در المپیک توکیو به دست آمد در سایه استفاده از مربیان توانمند و بادانش ایرانی بود.
«محمدرضا گرایی» دارنده مدال طلای المپیک توکیو و جهانی اسلو در رشته کشتی آزاد گفت: جلسه صمیمانه امروز رئیس قوه قضاییه با ورزشکاران و قهرمانان که برای نخستین بار شاهد ان هستیم، نشاندهنده جدیت رئیس دستگاه قضا در زمینه پیگیری مسائل و مشکلات ورزشکاران است.
«ساره جوانمردی» دارنده مدال طلای پارالمپیک توکیو در رشته تیراندازی با تفنگ تپانچه بادی با بیان اینکه متاسفانه هیچ قانونی در کشور ما برای حمایت از ورزشکاران وجود ندارد، گفت: به عنوان نمونه، اگر یکی از اشیاء قیمتی قهرمانان و مدالآورمان کشور ما نظیر مدال قهرمانی، حکم یا کمربند پهلوانیشان به سرقت برود، هیچ قانونی در حمایت از آن ورزشکار وجود ندارد و حتی در میان کارشناسان رسمی هم کارشناسی نداریم که بتواند ارزش واقعی شیء مفقود شده را بیان کند.
«زهرا نعمتی» دارنده مدال طلا پارالمپیک توکیو در رشته تیراندازی با کمان خواستار مناسبسازی امکنه شهری برای ورزشکاران پارالمپیک و سایر معلولان کشور شد و گفت: متاسفانه در بسیاری از شعب قضایی، دسترسی کافی برای افراد دارای معلولیت وجود ندارد و ما جامعه معلولان کشور خواستار نگاه ویژه مسئولان برای حل این مشکل هستیم.
«داودی» دارنده مدال نقره المپیک توکیو در رشته وزنهبرداری نیز اشتغال و مسکن را به عنوان دو مسئله و دغدغه جدی ورزشکاران عنوان کرد و گفت: اگر این مشکل حل شود قطعا ورزشکاران با ذهن آسوده به ورزش خود پرداخته و برای مملکتمان افتخارآفرینی میکنند.
در پایان این نشست صمیمانه، قهرمانان و مدالآوران ورزشی کشورمان با حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای عکس یادگاری گرفتند.
انتهای پیام/