به گزارش گروه بین الملل پایگاه خبری صدای شما، وزارت کشور عراق اعلام کرد که به علت انجام فرایند انتخابات سراسری در عراق مجموعه تصمیمهایی درباره ممنوعیت موقت تردد خودروها و افراد گرفته شده است.
به گزارش موازین نیوز، بر اساس سندی که از وزارت کشور عراق منتشر شده است، از ساعت ۱ بامداد روز یکشنبه دهم اکتبر تا ساعت شش صبح روز دوشنبه ورودی استانها مسدود میشود و تردد افراد و خودروها ممنوع است.
در این سند آمده است، حرکت موتور سیکلتها و خودروهای سواری و خودروهای حمل بار با بار بیش از دو تن در داخل شهرها از ساعت ۱ سحرگاه روز یکشنبه دهم اکتبر تا شش صبح فردای آن روز ممنوع است.
بر اساس اعلام وزارت کشور عراق، همه رستورانها و مراکز تجاری در شهرهای عراق نیز از ساعت ۱ بامداد یکشنبه تا شش صبح دوشنبه بسته میمانند و فقط داروخانهها و مغازههای فروش مواد غذایی و بازارهای میوه و تره و نانواییها میتوانند باز بمانند و متخلفان از این دستورات بازداشت خواهند شد.
وزارت کشور عراق همچنین هر گونه تجمع افراد را هم تا ساعت هفت صبح روز سیزدهم اکتبر ممنوع کرده است.
سازمان گذرگاههای مرزی عراق نیز اعلام کرده است که فردا و همزمان با برگزاری انتخابات این کشور، تمامی مرزهای زمینی و هوایی این کشور مسدود خواهد بود.
بر اساس اعلام این سازمان، از ساعت ۹ روز یکشنبه تا ساعت ۶ بامداد دوشنبه، مرزهای زمینی و هوایی این کشور مسدود است.
روز یکشنبه هیچ پرواز ورودی و خروجی به فرودگاههای عراق انجام نخواهد شد و مرزهای زمینی این کشور نیز بسته خواهد بود.
انتخابات پارلمانی در عراق قرار بود سال آینده (۲۰۲۲) برگزار شود اما پس از تظاهراتها و اعتراضهای گسترده مردمی در اواخر سال ۲۰۱۹، عادل عبدالمهدی استعفاء کرد و پس از کشمکشی طولانی سرانجام «مصطفی الکاظمی» در می ۲۰۲۰، رأی اعتماد را برای تشکیل دولت در مرحله انتقالی تا زمان برگزاری انتخابات زودهنگام کسب کرد. احزاب سیاسی این کشور بر روی برگزاری انتخابات زودهنگام که خواست معترضان بود، به توافق رسیدند و در نهایت الکاظمی دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه) را موعد برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام کرد.
به این دلیل که نظام سیاسی عراق، پارلمانی است و ترکیب نهایی پارلمان مستقیما در انتخاب رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس پارلمان و همچنین ساختار کابینه تاثیرگذار است، این انتخابات همواره مهم بوده است.
از زمان سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ تاکنون، چهار دوره انتخابات پارلمانی به ترتیب در سالهای ۲۰۰۵، ۲۰۱۰، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ برگزار شده و انتخابات فرارو که پنجمین دور انتخابات عراق پس از سقوط صدام است، نخستین انتخابات زودهنگام در تاریخ این کشور از سال ۲۰۰۳ تاکنون است.
بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی بعید نمیدانند که در آستانه انتخابات عراق، عملیاتهای تروریستی متعددی برای هدف قرار دادن مراکز انتخاباتی و پاکسازی شماری از نامزدهای انتخاباتی صورت گیرد و حتی تروریستها کنترل برخی مناطق را به دست گیرند.
انتهای پیام/.